hits

Mitt Arkiv

Namibia 2013

Har det helt fantastisk!

 • 30.11.2013 11:55 Skriv en kommentar
 • Hei! De siste dagene har for det meste gått ut på å være på food prep, det kjedeligste som er her på gården å gjøre. På onsdag var det lapa-night igjen og denne gangen var temaet "hippie". Jeg fikk lånt en kjole og flettet noen små fletter i håret. Dagen etter kommer den triste dagen hvor mange drar, hele 22 stykk dro og det var tårer i alle ender her. Vi er veldig få igjen nå fordi det begynner å nærme seg jul, men vi fikk 9 nye volunteers igår.
  Det kryr av filmfolk her som driver og filmer en serie på tysk, så jeg har vært en del i bakgrunnen og ble filmet en del når jeg var på baby-baboon walk her om dagen, håper det kommer på norsk tv etterhvert.
  Inatt må ha vært den beste natten jeg noensinne har hatt, jeg og en annen jente hadde sleepout med den ene geparden som heter Atheno! (Bilder kommer forhåpentligvis senere). Det regnet litt på dagen i går og tenkte at sjansen min for å sove ute var null, men det var ment to be, for det var svarte skyer overalt og det lyna som bare det, men null dråper på kvelden og natten. Det var jeg og en jente jeg aldri har snakket med før som sov ute sammen, det var veldig koselig for det. Vi gikk med madrasser og soveposer rundt ni-tiden, og ikke før halv tolv kom han å la seg ved siden av oss. Det er en ganske ung guttegepard så vi opplevde både å bli jokka på begge to og han stjal puta mi og jokka på den også, men han ble ferdig etterhvert da, så da var han normal igjen, haha. Ikke mange som kan si at de har sovet ute med en gepard, men nå kan jeg krysse av det på bucket lista mi.
  Fikk lastet opp hele fire bilder nå, jeej! Jeg tok bilde av skorpionen når jeg var på "night ride", veldig morsomt at de blir selvlysende med en spesiell lommelykt!

  -Emiliehelle

 • Publisert: 30.11.2013, 11:55
 • Kategori: Namibia 2013
 • 0 kommentarer
 • Namibia 2013

  Harnas den siste uka

 • 24.11.2013 13:06 Skriv en kommentar
 • Heei, har ikke blogget denne uka fordi det egentlig har vært ganske mye likt forrige uke som har skjedd denne uka. Noe annerledes har jeg jo gjort da. Jeg har f.eks endelig fått mannet meg opp til å gå på en baboon-walk med teenager-bavianene, fikk tatt ut alle piercinger og det gikk veldig greit. De satt på skulderen min mens vi gikk, så det var egentlig ganske koselig. Grunnen til at jeg ikke har vært noe med bavianene før, er at jeg har vært litt usikker på de, for de kan enten elske eller hate deg, brått kan de angripe osv! Piercingene må ut fordi de tar og river i alt de se, så hvis jeg ikke hadde tatt de ut, så hadde de det..
  Denne dagen var utrolig deilig og avslappende, startet jo dagen med bavianene, og etter det så var jeg på Lion-interaction. Vi får ikke lov til å gå nærme eller ta på løvene, men vi satt inne i en bil inne hos tre løvebrødre og tok mange bilder. Jeg tok til sammen 335 bilder av løvene, haha. Jeg har fått tatt det perfekte bilde av den ene som jeg tenker å ta tattovering av når jeg kommer hjem, wii!
  Prøver så godt jeg kan med å laste opp bilder, men noen ganger er det helt umulig!

  -Emiliehelle

 • Publisert: 24.11.2013, 13:06
 • Kategori: Namibia 2013
 • 0 kommentarer
 • Namibia 2013

  Namibia, 17 november

 • 18.11.2013 13:11 Skriv en kommentar
 • Hei, går noen dager mellom hver gang jeg får blogget, men har rett og slett ikke tålmodighet til bildeopplastingene, og innlegg uten bilder er kjedelig! Akkurat nå har jeg lunsjpause, så jeg og Vilde har gått tilbake til hytta vår, vi har dusjet og nå ligger vi rett ut i hver vår seng med musikk på øra! Veldig deilig med 2 timers pause midt på dagen.
  Igår hadde jeg en ganske kjedelig dag, humøret var ikke på topp, men det ble bedre utover dagen, man har jo alltid dårlige og bra dager.. Dagen min startet med "morning tour" hvor noen volunteers er med på turisttur for å mate dyr og ta litt bilder. Bilen var smekkfull med turister så jeg og tre andre måtte sitte bakpå mathengeren uten tak og det var nesten ikke mulighet til å sitte på den fordi den var stekende varm.. Siden dagen startet med det så var det nok der humøret mitt sank. Etter litt mating var det en liten pause med kaffe og kake, men siden vi "bare" er noen usle volunteers så må vi vente til sist og da ble det ikke noe til overs selvfølgelig, og da merket jeg at blodsukkeret mitt var lavt og kunne trengt en liten kake, men.. Så alt bare lappet seg over hverandre! Men etter en pause med cola og kitkat i lunsjpausa ble det bedre heldigvis. Etter pausa så bare matet vi resten av dyrene og så var det tid for fotball, men jeg bare så på, for jeg har ikke noe styrke eller energi til noe ballspill i denne forferdelige varmen.
  Siden nesten ingen er i villagen i pausa er internettet mye bedre, så her er noen bilder som jeg fikk tatt på turen igår:

  -Emiliehelle

 • Publisert: 18.11.2013, 13:11
 • Kategori: Namibia 2013
 • 0 kommentarer
 • Namibia 2013

  Namibia, cheetahs

 • 16.11.2013 13:31 Skriv en kommentar
 • Tenkte jeg skulle legge ut noen fler bilder av gepardene jeg tok igår, har lunsjpause nå og ligger ved bassenget ved hyttene våre og slapper av, veldig deilig! Fikk tid til å laste opp hele to bilder, yeey

  -Emiliehelle

 • Publisert: 16.11.2013, 13:31
 • Kategori: Namibia 2013
 • 2 kommentarer
 • Namibia 2013

  Namibia, 15 november

 • 16.11.2013 05:43 Skriv en kommentar
 • Idag har vært en fin dag, det var vært overskyet og blåst veldig hele dagen og regnet smått innimellom, så jeg har gått med bukse, fleecegenser og boots i hele dag til en forandring. Første aktiviteten idag var research som betyr at man skal kjøre rundt i området med en antenne og noe greier så vi kan finne gepardene lettere for å sjekke om de har det bra osv. Vi fant tre av fem tror jeg det var, og den ene er veldig glad i mennesker, så jeg fikk kose med den!! Helt sykt å tenke på. Etter noen timer i regnet så var det lunsj og etter det så kom jeg på farm work. Vi gravde et krokodille-vannhull, så vi bare skoffet sand i 2 timer, jeg jobbet kanskje til sammen 45 minutter, men det er fordi jeg er så lat og svak at jeg ikke orker, veldig dårlig jobb, menmen!

  Idag har det kommet nye newbies, så nå blir jeg og de andre ikke kaldt for newbies lenger, heldigvis! Er vel ikke så ille, men de "gamle" pusher liksom newbiesene mer. Etter middag som innebærte kylling og stekte poteter introduserte alle seg og etter det satt vi litt rundt bålet, men nå er jeg trøtt og jeg vet jeg kommer til å være kjempe trøtt når jeg våkner imorgen, så natta!

  Dette innlegget ble skrevet igår, men glemte å poste det :-)
  -Emiliehelle

 • Publisert: 16.11.2013, 05:43
 • Kategori: Namibia 2013
 • 1 kommentarer
 • Namibia 2013

  Namibia, 14 november

 • 14.11.2013 17:05 Skriv en kommentar
 • Etter frokost idag ble jeg satt opp på "food prep" igjen, kan rutinene mye bedre nå, men har egentlig ikke fått gjort noe idag pågrunn av en innspilling av en tysk tv-serie. Jeg og en jente til fra Snoobabs måtte komme med de tre baby-lammene også valgte de å bruke en av de til innspillingen. Det er et barnetv-program antar jeg for det var en bamse med osv. Uansett, mens hun andre holdt styr på den som skulle være på kamera, måtte jeg være barnevakt for de to andre og de er akkurat som små barn og de går hver sin vei hele tiden, så det var ikke så lett. Det tok ca. 2 timer så vi rakk ikke gjøre noe av mating eller rydding.

  Etter lunsj idag, som bestod av to kyllingvinger, la jeg meg i skyggen og sov en time med musikk på øra. Det var utrolig deilig, så det tror jeg kommer til å bli en daglig greie. Etter dette så kom jeg på "Audrey-interaction", Audrey er en blind ape (husker ikke hva slags) som har et eget bur og som daglig blir enten sunget for, eller lest for. Så det var bare meg og Audrey alene i to timer, så jeg leste høyt fra Harry Potter og fønixordenen, på engelsk mens hun innimellom holdt meg i hånden, og innimellom spiste osv.. Følte meg ganske dum der jeg satt, men hun sovnet etterhvert så da fungerte det vel.

  Nå har jeg nettopp kommet ut av dusjen og skal snart vaske litt klær tenkte jeg, alt blir jo møkkete etter 5 minutter her nede, men er greit å få gjort rent litt hvertfall:-) og i det jeg skriver dette begynner det å regne som bare det, så da gidder jeg ikke..
  Dette er Audrey, grunnen til at hun er blind er at den forrige eieren hun hadde, hadde henne lukket inne uten lys (tror jeg det var) og når hun først ble reddet og tatt med ut i lyset så tålte ikke øynene hennes det, stakkar!

  -Emiliehelle

 • Publisert: 14.11.2013, 17:05
 • Kategori: Namibia 2013
 • 2 kommentarer
 • Namibia 2013

  Namibia, 13 november

 • 13.11.2013 23:58 Skriv en kommentar
 • Idag har det vært en deilig og rolig dag, den startet med frokost klokka 7 som vanlig og etter det så var jeg med på outside feeding, igjen. Idag fikk vi også se løvene, de er så pene! Det tok en stund og etter det så dro vi å skoffet sand opp i en henger som det var hull i, så ikke så veldig mye vits å ha sand oppi, men noe sand ble igjen der hvertfall. Etter lunsj, som var helt forferdelig forresten, tre tørre brødskiver oppå hverandre med salat og ost på.. Jeg måtte kjøpe meg en KitKat for å ikke sulte ihjel. Ihvertall, etter lunsj ble jeg satt opp på "nature ride", som innebærte å tette hull rundt om i området. Som f.eks leopard-området, mange hull overalt som de prøver å komme igjennom. Det startet å regne etterhvert og det var heftig lyn og torden, men det gikk over i rundt 6 tiden, heldigvis.

  Onsdager betyr "lapa-night" som er ukas høydepunkt og den store festen, fordi folk drar hjem imorgen. Man skal alltid komme opp med et tema man kan kle seg ut som og idag var det "magic", nesten ingen kledde seg ut, ikke jeg heller, for det er så vanskelig tema, spesiellt når man ikke har med seg så mye mer enn t-skjorter og shortser! Det har gått en del penger idag og jeg trodde egentlig at jeg kom til å slite veldig når det kom til alkoholen fordi det er så varmt her nede, men har klart meg helt fint selvom. Dette er det seneste jeg har lagt meg hele uka, så jeg kommer til å slite med å komme meg opp fra senga imorgen..

  Natta!  -Emiliehelle

 • Publisert: 13.11.2013, 23:58
 • Kategori: Namibia 2013
 • 0 kommentarer
 • Namibia 2013

  Namibia, 12 november

 • 12.11.2013 17:47 Skriv en kommentar
 • Idag har dagen vært ganske så annerledes enn de andre dagene. Etter frokost fikk jeg beskjed om at jeg skulle være med på "outside feeding" som innebærer det å mate forskjellige dyr som er ville. Vi matet villhunder, bavianer, geparder og strutser. Strutsene mata vi med henda, og de bet meg et par ganger, men var morsomt det! Tok over 200 bilder idag, men jeg får ikke tid nok til å laste opp så mange dessverre, det tar en halvtime på hvert bilde tror jeg... Været har vært ganske deilig i dag også, jeg har ikke svettet ihjel fordi det har vært en del skyer og det regnet også litt når det var lunsjtid, så det var deilig.

  Etter lunsj og lunsjpausen som er frem til 15:00, så skulle jeg bare sitte sammen med "baby-baby" bavianer som er 3-4 mnd gamle for at de ikke skulle sove midt på dagen, dessverre kan ikke jeg gå inn for jeg har øredobber i ørene som ikke går ut, og de elsker å dra i de så det blir bare problemer.. Fikk tatt mange bilder av de da, men skal prøve å få ut øredobbene sånn at jeg får gått inn til de også! Når klokka ble 5 var vi ferdige så da gikk jeg og hentet tingene mine og gikk tilbake hit i villagen som tar ca. 10 minutter. Nå er jeg ferdig dusja og skal snart spise middag:-)
  -Emiliehelle

 • Publisert: 12.11.2013, 17:47
 • Kategori: Namibia 2013
 • 0 kommentarer
 • Namibia 2013

  Flotte dager i Afrika

 • 11.11.2013 20:32 Skriv en kommentar
 • Hei, noen dager siden sist jeg har blogget. Har ikke stresset så veldig med det for vi ble bedt om å ikke ta med kamera de første dagene og da er det liksom ikke så mye å vise frem.. Har tatt noen med iPhonen da selvfølgelig, men her kommer noen fra den første dagen som vi ankom Harnas Wildlife Foundation: (Jeg prøver og laste opp så mange jeg kan, det er såå tregt) 

   

  Etter at jeg skrev det forrige innlegget når jeg var på hostellet, så kom det heldigvis en norsk jente jeg vekslet mail med tidligere, hun er fra Mo i Rana og heter Vilde, så det var veldig deilig å ha noen å snakke med etter den lange reisen. Når vi stod opp dagen etter spiste vi frokost, pakket koffertene og ble hentet i 10 tiden av sjåføren som skulle ta oss til Harnas. Det ble en en del stopp på veien for å si det sånn, her tar de seg goood tid med alt, da blir jeg utålmodig! Det skulle ta ca. 4 timer å komme seg til Harnas, med en kort stopp på Spar for å handle litt, men det tok til sammen 7-8 timer tror jeg..

  Når vi endelig kom frem fikk vi forskjellige hytter, det er plass til fire i hver hytte, så det ble meg og Vilde også to søstre fra Danmark på hytta som heter Damara. Vi er 16 newbies til sammen tror jeg og når det var middag klokka 7, måtte alle stå foran og introdusere seg selv. Når vi var ferdige så kom alle de "gamle" opp for å fortelle litt om seg selv de også, så fikk vi liksom litt oversikt over de andre. Det er veldig koselig her, men også ganske så lav standard, ihvertfall for oss som er frivillig arbeidere, vi har doer med blikkvegger og blikktak, det samme med dusjene, men det er en del av sjarmen. (Dere kan se det på bilde nr. 2) Fra lørdag og til idag har vi bare hatt masse informasjon og lært oss litt rutiner når det kommer til mating og rengjøring hos dyra. Vi ble også fordelt i grupper på søndag, og jeg kom i gruppen som heter Snoobabs, som er Baboons baklengs.

  Jeg er veldig kresen, så her nede er det ikke akkurat så mye mat som passer for meg, men jeg har sagt ifra at jeg bare spiser kylling så jeg får hvertfall alltid det til middag, er ikke alltid jeg liker tilbehøret, men jeg overlever!

  På dagen igår var det normal arbeidsdag med mating av dyrene og skoffing av møkk, og jeg opplevde å få støt i meg, det var ikke deilig. Igår kveld var jeg på "night ride" som vil si at noen av oss nye og to gamle, tror jeg det var, vi var ute å kjørte en tur i ca. 1,5 time for å se på dyr som ikke alltid kommer ut om dagen. Vi så fem porkypines(?), aner ikke hva de heter på norsk, også så vi to leoparder, en giftig bille også bare mange øyer rundt om i trærne.

  Idag har det også bare vært mating av dyrene og skoffing av møkk og så har vi fått mer informasjon om bavianene.. Men det har også vært en del pauser, så jeg har sittet litt hos marekattene idag, de er så søte! Når jeg setter meg ned på bakken så stiller de seg på skuldra eller hodet mitt for å få mest mulig oversikt, eller så skal de gå igjennom alt på meg; lommer, sko osv! Senere på dagen hadde vi introduksjon av gepardene, sånn at vi vet litt mer om de og har lov til å gå inn selv, ikke alene, men hvertfall to og to frivillighetsarbeidere uten tilsyn.

  Nå er klokka halv 10 her, så nå skal jeg sove, night.

  -Emiliehelle

 • Publisert: 11.11.2013, 20:32
 • Kategori: Namibia 2013
 • 0 kommentarer
 • Namibia 2013

  Mobilinnlegg: Namibia

 • 09.11.2013 21:47 Skriv en kommentar
 • Hei, dette blir et kort innlegg, må bruke mobilen nå, og har 7% strøm igjen.. Ville bare oppdatere om at alt er fantastisk, selvom det er aaltfor varmt her at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Skal se om jeg får skrevet et mer innholdsrikt innlegg senere, men tror egentlig ikke det blir så mye tid til det! Jeg har sett favorittdyret mitt idag, nemlig gepard, tre til og med, da ble jeg helt i hundre. Var bare mellom gjerdene i dag da, siden jeg fortsatt er en "newbie" Prøvde å laste opp litt bilder nå, men det fungerte dårlig..

  Edit: Nå fikk jeg endelig til bilde!! Bildet er tatt med iPhone fordi det er så mye lettere å ta med den, men har lovet meg selv å blir flinkere til å ha med speilrefleksen.


  -Emiliehelle

 • Publisert: 09.11.2013, 21:47
 • Kategori: Namibia 2013
 • 1 kommentarer
 • Namibia 2013

  Fremme i Namibia

 • 07.11.2013 20:03 Skriv en kommentar
 • Aah, nå er jeg endelig fremme etter mye om og men! Flyturen inatt var ikke noe å skryte av sånn sovemessig, det er ikke akkurat så veldig behagelig å sove i et flysete i 9 timer, så jeg fikk vel rundt 4 tror jeg. Våknet hvert 5. minutt da, av at jeg var på et fly og måtte bytte til i en annen stilling, har vondt i nakken idag da for å si det sånn! Jeg prøvde meg ikke på sovingen før klokka ble sånn halv 2 i Londonsk tid, for jeg så nemlig på to filmer først. Jeg så den nyeste Wolverine filmen også så jeg Percy Jackson og lyntyven. Det fikk tiden til å gå litt, så det var deilig. Når klokka ble halv 8 hadde jeg endelig fått sove sånn ordentlig, men da var det frokosttid på flyet og jeg tok imot egg og bacon som jeg ikke en gang smakte fordi smaksløkene mine hadde ikke våknet opp enda. 

  Når jeg landet i Johannesburg hadde jeg 4 timer på å slappe av før neste fly gikk? Alltid like kjedelig, men da fikk jeg skiftet og tatt på parfyme og deodorant osv, for å prøve å føle meg litt fin og velstellt etter 16 timer reise, det hjalp vel ikke akkurat så veldig mye i mine øyne da..
  Flyet til Windhoek gikk 14:25 i Sør-Afrikansk tid og etter to timer så var jeg endelig fremme på riktig sted! Passkontrollen tok en evighet, men jeg kom igjennom uten og vise noe visum (trodde dette var dødsviktig) og greier. Jeg fikk kofferten med en gang, siden jeg allerede hadde ventet så mye fra før og da gikk jeg til utgangen hvor en mann ventet på meg for å kjøre meg til hostellet jeg skal sove på inatt. På veien så jeg et vortesvin som krysset veien og litt etter det så jeg en bavian i veikanten, woho! Etter at vi hadde kjørt en liten stund måtte vi stå i kø langs veien for idag kommer tydeligvis en eller annen president hit, det var sikkert 15 politibiler, 5 siviler, 3 ambulanser og noen ekstra biler med mange menn baki med gevær og maske og hele pakka så det tok sin tid det også, men det gikk jo over, så vi kjørte videre... MEN han var tydeligvis feilinformert og jeg havnet på et annet, feil hostell! (My life be like, det skjer ALLTID noe med meg). Sjåføren dro jo han så da måtte jeg skaffe meg en lokaltaxi(pirattaxi) som jeg betalte 30 namibiske dollar for, aner ikke hvor mye det er jeg. Så nåå er jeg endelig her og jeg har fått dusjet og nå føler jeg meg skikkelig fresh! Imorgen tidlig bærer det avgårde til Harnas(!!!).

  -Emiliehelle

 • Publisert: 07.11.2013, 20:03
 • Kategori: Namibia 2013
 • 5 kommentarer
 • Namibia 2013

  Avreise Namibia!

 • 06.11.2013 08:59 Skriv en kommentar
 • Heihei, nå er dagen her, jeg skal endelig reise til Namibia! Jeg kommer til å oppdatere så mye jeg kan, det spørs helt på hvordan nettet er der nede, men skal prøve så godt jeg kan! Alt er pakket og klart, og snart kjører jeg til Gardermoen, gleder meg!!

  Selve reisen er den jeg "gruer" meg mest til, for den er nemlig til sammen 25,5 timer lang, jeg kommer til å dø av kjedsomhet tror jeg! Så jeg lander altså ikke før 16:30 imorgen og da blir jeg hentet på flyplassen i Windhoek også drar jeg på et hostell og sover der en natt, satser på at det er nett der :-)

  -Emiliehelle

 • Publisert: 06.11.2013, 08:59
 • Kategori: Namibia 2013
 • 1 kommentarer