hits

Mine Kategorier

Polen 2015

Auschwitz og Birkenau

 • 22.11.2015 20:25 Skriv en kommentar
 • Jeg har aldri vært noe opptatt av eller interessert i 2 verdenskrig eller jødene osv. Men jeg tenkte når jeg først er i Krakow så burde jeg jo absolutt ta turen å se på disse leirene og i turen jeg bestilte var det Auschwitz og Birkenau som var med i prisen. Jeg betalte i overkant av 300kr så det syns jeg det absolutt var verdt!

  Jeg ble hentet utenfor hotellet litt over halv 9 på morgenen og i 10 tiden var vi fremme i Auschwitz. Det var en guida tur med øretelefoner og hele pakka, så jeg fikk mye informasjon jeg ikke visste og det var mye som gjorde intrykk, jeg må si det var veldig fascinerende. 

  Selvfølgelig etter en halvtime klikka speilrefleksen og ville ikke skru seg på, så da var det bare å ta fatt i iPhonen isteden :( blir jo såklart ikke like fine bilder, men jeg overlever nok. Det merkelige er at kameraet var på 100% på bussturen inn, men noe må ha skjedd underveis, håper det bare hjelper å lade og at det ikke er noe annet galt!

  Etter ca. 2 timer tok vi minibussen videre til Birkenau og var der i en time, der var det litt vanskeligere å følge med på historien da vi ikke fikk øretelefoner og vi var mange i gruppen.

   

  For øyeblikket ligger jeg i senga og ser på BBC world siden det er den eneste kanalen de snakker engelsk, haha. Etter turen var jeg en tur på Galeria Krakowska igjen for å spise litt, idag ble det Subway også fikk jeg kjøpt meg en skjorte og en kosebukse. Nå er det snart natta for nå er jeg sliten!

  Auschwitz.

  Auschwitz.

  Auschwitz.

  Auschwitz.

  Auschwitz.

  Auschwitz.

  Auschwitz.

  Auschwitz.

  Auschwitz - gassen som ble brukt i gasskamrene.

  Auschwitz.

  Auschwitz - kofferter som fangene hadde med seg.

  Auschwitz.

  Auschwitz.

  Auschwitz.

  Auschwitz.

  Auschwitz - gasskammer.

  Auschwitz. - inne i gasskammeret.

  Birkenau.


  Birkenau - måtte jo ta en liten selfie selvom det var litt kleint. Jeg følte ikke at det var et passende sted å smile, så det ble en litt sur selfie.

  Birkenau.

  Birkenau.

  Birkenau.

  Birkenau.


  Inne i et av "husa" der fangene sov, stakkars..

  Birkenau.

  -Emiliehelle

 • Publisert: 22.11.2015, 20:25
 • Kategori: Polen 2015
 • 1 kommentarer
 • Polen 2015

  Jeg er i Krakow!

 • 22.11.2015 19:59 Skriv en kommentar
 • Herre, det er søndag kveld allerede og jeg skal hjem imorgen alt! Jeg har nå vært i Krakow de siste to dagene HELT alene! Det har vært litt småskummelt såklart, men det har faktisk gått veldig bra. Jeg bestemte meg for ikke så lenge siden å bruke langhelga mi på noe fornuftig istedenfor enda en helg på sofaen, så da ble det en tur til Polen, et land jeg aldri har vært i før, så nå kan jeg krysse dette av på lista mi også.

  Når jeg landa etter knappe 1t og 40 minutter tok jeg taxi inn til gamlebyen og til hotellet som heter Hotel Alexander. Jeg har fått rom i første etasje og her er det helt fint etter hva man kan forvente av et 3 stjerners hotell, jeg skal jo bare sove her alikevel, ikke sant? 

  Når jeg fikk roet sjela litt kom jeg meg ut i kulda og stakk nesa mot markedsplassen som jeg fant ved hjelp av kartet jeg fikk av hotellet. Selvom jeg for en gang skyld landet ganske tidlig hadde det allerede blitt mørkt, men jeg fant frem! Markedsplassen var veldig koselig og jeg endte med å bruke en 2 timer eller noe på å titte meg rundt om kring. Jeg var til og med og titta inne i en kirke som var veldig fin. Jeg turte nesten ikke ta bilder inne i den siden jeg følte det var litt tabu, men et par ble det jo.

  Middagen tok jeg på selveste McDonald's og desserten ble en frappe på Starbucks. Siden jeg er veldig kresen og ikke er noe særlig glad i å prøve noe nytt så ble det sånn, haha!

  Når jeg kom frem på hotellrommet igjen var klokka bare halv 8, jeg tenkte egentlig at jeg skulle ta kvelden, men så begynte jeg å sjekke ut kartet og så at det var et kjøpesenter ikke så langt unna. Så da kledde jeg på meg igjen og fant søren meg frem på første forsøk og tok en liten runde på Galeria Krakowska. Jeg fikk som vanlig med meg et par sko, denne gangen ble det Nike Air Max.

   

  -Emiliehelle

 • Publisert: 22.11.2015, 19:59
 • Kategori: Polen 2015
 • 0 kommentarer